Melanie Six

OVER MELANIE

Afgestudeerd als interieurvormgeefster, bleef het kriebelen om meer met mijn handen te werken.

Meubelen en mooie interieurobjecten hebben mij altijd geboeid.

Na enkele jaren ervaring in verschillende jobfuncties, en vooral na een jaar in Australië gewoond en gewerkt te hebben, besloot ik om ervoor te gaan en mij om te scholen tot meubelmaker.

Het verhaal van een

meubelmaker

Na een jaar fulltime opleiding als meubelmaker, had ik de smaak te pakken en besloot ik nog een bijkomende opleiding te volgen in Engeland van 5 maanden, bij het gerenommeerde Waters & Acland in het prachtige Lake District in Groot-Brittannië.

Daar leerde ik vooral veel handvaardigheden die een ambachtelijke meubelmaker nodig heeft, in combinatie met verschillende technieken om perfect afgewerkte meubelen te maken in massief hout.

Hoge afwerkingsgraad, origineel ontwerp, oog voor detail

Unieke meubelen op maat in massief hout, op ambachtelijke wijze.

Gerecycleerde meubelen op maat.

Geef uw antieke meubelen een tweede, moderner leven!

Outdoor meubels uit gemodificeerd hout

Geniet ten volle van je tuin met een tuinmeubel van Melanie Six. Gezelligheid troef!

Unieke stukken met een verhaal

Momenteel blijf ik bezig om unieke losstaande stukken te creëren in massief hout, door het ontwerp aan te passen aan de woning en wensen van de klant.

Dit steeds met een hoge afwerkingsgraad, een origineel ontwerp, oog voor detail en indien mogelijk probeer ik zoveel mogelijk hout te hergebruiken en te recycleren uit oude meubelen.  Ook uw oude meubelen geef ik dus heel graag een nieuwe, modernere look! Dit worden dan unieke stukken, met een mooi verhaal.  

Indien u graag een meubelstuk voor buitengebruik laat maken, is dit zeker ook mogelijk. Ik probeer dan als eerste keuze zoveel mogelijk te werken met gemodificeerd hout. Dit is Europees hout dat zodanig bewerkt wordt dat het getransformeerd wordt tot het meest duurzame hout ter wereld!

Een veel duurzamere oplossing dan het gebruik van tropisch hardhout.