Melanie Six realisaties

The Queens Gambit Baby

Tafels
Gerecycleerde stukken
Binnenmeubilair

De opdracht: ontwerp en maak een salontafel die past bij de reeds eerder aangekochte eettafel “The Queen’s gambit mini.”

Ik vond een oude salontafel met hetzelfde patroon in het blad, zaagde dit stuk eruit, en vergrootte het gedeelte door er stukken massieve eik in verstek aan toe te voegen.  Doordat de klant graag alle nuttige ruimte die ze had, benut zag, heb ik de salontafel zo ontworpen dat dit een open volume was, zodat ze haar boeken en kleine spullen erin kwijt kon. De tafel staat ook op wieltjes en is zo ook extra praktisch.

De salontafel werd volledig gemaakt in massieve eik, met handgezaagde en gebeitelde verbindingen, die passen bij het patroon in het blad.

Een ecologisch, uniek en duurzaam stuk!

De salontafel is heel fijn afgewerkt en heel praktisch doordat je een volledige extra ruimte creëert op de onderste plank. Ze staat ook op wielen en is zo gemakkelijk om te verplaatsen. Het blad is waterproof door de behandeling met een onzichtbare olie. Ik ben er heel tevreden mee en ze past perfect bij mijn eerder aangekochte eettafel, de Queens gambit mini! Bedankt!
~ Rose